DC Twentekanaal Almelo

Plaats: Almelo
Realisatie: 2023
Branche: Logistiek
Opdrachtgever: VDR Bouwgroep
Certificering: BREEAM Very Good ***

Cijfers

Hal: 32.500 m2
Kantoor: 1.050 m2

Over het project

Op het XL Businesspark in Almelo is een nieuw distributiecentrum van Daytona Ontwikkeling B.V. gebouwd, bestemd voor Elektramat als uiteindelijke huurder. Deze realisatie van DC Twentekanaal is het product van een intensieve samenwerking tussen bouwteam VDR Bouwgroep, Janssen Wuts Architecten, Van Haren Installaties en Op het Veld Elektrotechniek.

Het project DC Twentekanaal volgde het andere project op dit industrieterrein, Bleckmann Almelo, perfect op. Het team dat verantwoordelijk was voor het succes van project Bleckmann, heeft alle opgedane kennis en expertise direct kunnen inzetten op project DC Twentekanaal.

Het XL Businesspark, direct gelegen aan de A35 en bereikbaar per spoor, staat bekend om zijn multimodale connectiviteit, een essentiële factor voor bedrijven die actief zijn in nationale en internationale distributie.

Technische installaties door Op het Veld

  • Volledige E-installatie: Een geïntegreerd elektrisch systeem dat voldoet aan alle moderne standaarden, waarborgend voor veiligheid en efficiëntie.
  • Binnenverlichting: Het leveren en monteren van duurzame en energiezuinige binnenverlichting die zorgt voor een optimale werkomgeving.
  • Buitenverlichting: Strategisch geplaatste verlichting rondom het pand, zodat veiligheid ook na zonsondergang gewaarborgd blijft.
  • PV-installatie: Zonnepanelen die bijdragen aan het verduurzamen van het gebouw en zorgen voor een aanzienlijke energiebesparing.
  • Easee laadpalen: Toekomstbestendige laadstations voor elektrische voertuigen, benadrukkend de voortdurende inzet voor duurzaamheid.
  • Noodverlichting: Installaties die de veiligheid garanderen tijdens calamiteiten, waarbij een snelle en veilige evacuatie voorop staat.
  • Inbraakinstallatie: Geavanceerde beveiligingssystemen die ongewenste toegang detecteren en voorkomen, waarbij de veiligheid van personeel en goederen wordt gegarandeerd.
  • Data installatie: Een hoogwaardig netwerk dat zorgt voor een vlekkeloze dataoverdracht en connectiviteit binnen het gehele pand.
  • Gebouwbeheersysteem: Een intelligent systeem dat diverse gebouwfuncties integreert en optimaliseert voor comfort en energie-efficiëntie.

 

 

Disciplines

Voor iedere vraag een passende oplossing.