Bleckmann Almelo

Plaats: Almelo
Realisatie: 2023
Branche: Logistiek
Opdrachtgever: VDR Bouwgroep
Certificering: Aantoonbaar Circulair & BREEAM Very Good ***

Cijfers

Warehouse: 40.042 m2
Mezzanine: 3.777 m2
Kantoren: 1.345 m2
Easee laadpalen: 28

Over het project

In maart 2023 is project Bleckmann Almelo opgeleverd. Bleckmann Almelo is het eerste aantoonbaar circulaire distributiecentrum dat in Nederland gebouwd is. Dit baanbrekend logistiek bedrijfsgebouw is een resultaat van het bouwteam met opdrachtgever VDR Bouwgroep, partner Van Haren Installaties en Op het Veld Belfeld.

Het unieke gebouw, bestemd voor Bleckmann, is ontworpen en gebouwd volgens aantoonbaar circulaire principes, onderworpen aan de BREEAM-normen. Het benadrukt het hergebruik, de recycling en regeneratie van materialen, met als doel een functioneel, efficiënt en tegelijkertijd milieuvriendelijk gebouw te creëren. Dit resulteert in uitstekende prestaties op de Milieu Prestatie Gebouwen (MPG), Materialen CirculariteitsIndex (MCI) en de LosmaakbaarheidsIndex (LI).

Bleckmann, de eindgebruiker van het circulaire distributiecentrum, is een toonaangevende logistieke dienstverlener gespecialiseerd in de mode- en lifestylesector. Met meer dan 150 jaar ervaring in de supply chain, zijn ze een vertrouwde partner voor bedrijven die op zoek zijn naar end-to-end logistieke oplossingen.

Het nieuwe circulaire distributiecentrum in Almelo past perfect bij de groeistrategie van Bleckmann. Gelet op de toenemende activiteiten en de verwachte groei van hun logistieke ruimte, maakt dit circulaire XL Fulfilment center het mogelijk om op een duurzame en verantwoorde manier uit te breiden.

Op het Veld Belfeld heeft een grote rol gespeeld in dit project door de volledige E-installatie te verzorgen. Dit omvat binnen- en terreinverlichting, krachtstroom, data installatie, een gebouwbeheersysteem, intercom systeem, en 28 Easee laadpunten. Alles is nauwkeurig ontworpen om te voldoen aan de eisen van een moderne, circulaire bedrijfsomgeving.

Het project, gecertificeerd onder de BREEAM-richtlijnen, is een toonbeeld van de gedeelde toewijding van VDR Bouwgroep, Van Haren Installaties & Op het Veld Belfeld aan duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid. Dit illustreert hoe de inzet voor het milieu kan worden geïntegreerd in praktische, effectieve bedrijfsoplossingen.

Technische installaties door Op het Veld

  • Elektrische installatie: Deze installatie voorziet het hele gebouw van de benodigde elektriciteit.
  • Binnenverlichting: Zorgvuldig ontworpen en geïnstalleerde binnenverlichting om optimale werkomstandigheden te garanderen en bij te dragen aan de energie-efficiëntie van het gebouw.
  • Terreinverlichting: Voor veiligheid en zichtbaarheid, zowel voor de mensen die werken in het distributiecentrum als voor degenen die goederen laden en lossen.
  • Krachtstroominstallatie: Om zware machines en apparatuur in het gebouw te voorzien van de benodigde stroom.
  • Data installatie: Voor de connectiviteit binnen het gebouw, essentieel voor logistieke operaties en communicatie.
  • Gebouwbeheersysteem: Een geïntegreerd systeem om alle technische installaties in het gebouw efficiënt te kunnen beheren.
  • Intercomsysteem: Voor effectieve en efficiënte communicatie binnen het grote distributiecentrum.
  • 28 Easee laadpunten: Deze laadpunten ondersteunen het elektrisch vervoer en dragen zo bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het project.

 

Disciplines

Voor iedere vraag een passende oplossing.