DSV Maastricht

Plaats: Maastricht
Realisatie: 2023
Branche: Logistiek
Opdrachtgever: Unibouw
Certificering: BREEAM Excellent ****

Cijfers

Warehouse: 31.000 m2
Mezzanine: 4.700 m2
Kantoor: 2.000 m2
Docks: 22

Over het project

Aan de rand van Maastricht Airport verrijst een ultramodern multi-user warehouse voor DSV, dat bestemd is als een nieuwe hub voor DSV Air & Sea, DSV Solutions en DSV XPress. Dit immense project is tot stand gekomen door de hechte samenwerking van Unibouw, Van Haren Installaties en Op het Veld Elektrotechniek. In april 2022 zijn de werkzaamheden gestart, in januari 2023 is het project opgeleverd.

Maastricht Airport, met zijn strategische ligging in de Euregio, is een ideale locatie voor internationale logistieke activiteiten. Dit is het vijfde project dat we voor DSV hebben gerealiseerd, voortbouwend op eerdere successen in Venlo, Tholen en 's-Heerenberg. De ervaring en expertise opgedaan in deze eerdere projecten waren van onschatbare waarde voor de realisatie van DSV Maastricht.

Technische installaties door Op het Veld:

  • Volledige E-installatie: Een robuust elektrisch systeem dat naadloos inspeelt op de hedendaagse eisen van logistieke centra, waarbij zowel veiligheid als efficiëntie centraal staan.
  • Binnenverlichting: Energie-efficiënte binnenverlichting die zorgt voor een comfortabele en productieve werksfeer in alle zones van het complex.
  • Buitenverlichting: Een doordachte plaatsing van lichten rondom het terrein die niet alleen de uitstraling, maar ook de veiligheid na zonsondergang waarborgen.
  • Noodverlichting: Cruciale verlichtingsoplossingen die tijdens noodsituaties bijdragen aan een veilige evacuatie van het personeel en bezoekers.
  • 20 Easee Laadpalen: Innovatieve laadoplossingen voor elektrische voertuigen.
  • Inbraakinstallatie: State-of-the-art beveiligingssystemen die elk ongewenst incident detecteren, en daarmee de veiligheid van zowel mensen als goederen garanderen.
  • Camera Installatie: Geavanceerde camerabewaking die zorgt voor een extra laag beveiliging over het hele terrein.
  • Toegangscontrole: Een systeem dat zorgvuldig de toegang tot het warehouse reguleert, waarbij alleen geautoriseerd personeel toegang heeft.
  • Data installatie: Betrouwbare netwerkoplossingen die zorgen voor naadloze communicatie en dataoverdracht in het gehele complex.
  • Energiemanagement: Met de toepassing van een energiemanagementsysteem voldoen we niet alleen aan de eisen van Breeam, maar hebben we met een eigen dashboard ook inzichtelijk voor ons én voor DSV wat de verbruiken zijn, tot op kwartierniveau.

 

 

Disciplines

Voor iedere vraag een passende oplossing.