DSV Venlo 5

Plaats: Venlo
Realisatie: 2023
Branche: Logistiek
Opdrachtgever: Unibouw
Certificering: BREEAM Excellent ****

Cijfers

Hal: 62.750 m2
Kantoor: 6.800 m2

Over het project

In Venlo zijn we in april 2022 begonnen aan een van de grootste projecten van Op het Veld ooit: het nieuwe hoofdkantoor van DSV met een dubbeldeks warehouse en crossdock. Dit unieke pand was door de hoogte een bouwkundige uitdaging. Dit is namelijk het eerste pand in Nederland waar er twee warehouses op elkaar gebouwd zijn. Met een vrachtwagenramp gaan vrachtwagens naar ongeveer 20 meter hoogte voor de docks van het warehouse op de tweede verdieping. Met DSV was Op het Veld al bekend van eerdere projecten, zoals DSV Tholen, DSV Maastricht en DSV Venlo. Uiteraard is Op het Veld dit project aangevlogen in samenwerking met het vertrouwde bouwteam; Opdrachtgever Unibouw en W-installateur Van Haren Installaties.

Op het Veld was in dit unieke project verantwoordelijk voor het ontwerp in een 3D model met Revit, de engineering, de projectleiding en de uitvoering van de gehele E-installatie. Alle installaties zijn hierbij volledig elektrisch aangelegd. Ook het gebouwbeheersysteem en het Energiemanagementsysteem heeft Op het Veld voor zijn rekening genomen. Met het energiemanagementsysteem wordt er voldaan aan de Breeam eis, maar met een op maat gemaakt dashboard heeft DSV én Op het Veld inzicht in het verbruik en het gebruik van de energie. Hierdoor kan snel en gedetailleerd gezien worden wat het verbruik van de verschillende installaties is, maar ook eventuele knelpunten in gebruik van de installaties kunnen vroegtijdig gesignaleerd worden.

Oplevering was in december 2023.

Technische installaties door Op het Veld:

  • Volledige E-installatie: Een robuust elektrisch systeem dat naadloos inspeelt op de hedendaagse eisen van logistieke centra, waarbij zowel veiligheid als efficiëntie centraal staan.
  • Binnenverlichting: Energie-efficiënte binnenverlichting die zorgt voor een comfortabele en productieve werksfeer in alle zones van het complex.
  • Buitenverlichting: Een doordachte plaatsing van lichten rondom het terrein die niet alleen de uitstraling, maar ook de veiligheid na zonsondergang waarborgen.
  • Noodverlichting: Cruciale verlichtingsoplossingen die tijdens noodsituaties bijdragen aan een veilige evacuatie van het personeel en bezoekers.
  • Easee Laadpalen: Innovatieve laadoplossingen voor elektrische voertuigen.
  • Inbraakinstallatie: State-of-the-art beveiligingssystemen die elk ongewenst incident detecteren, en daarmee de veiligheid van zowel mensen als goederen garanderen.
  • Camera Installatie: Geavanceerde camerabewaking die zorgt voor een extra laag beveiliging over het hele terrein.
  • Toegangscontrole: Een systeem dat zorgvuldig de toegang tot het warehouse reguleert, waarbij alleen geautoriseerd personeel toegang heeft.
  • Data installatie: Betrouwbare netwerkoplossingen die zorgen voor naadloze communicatie en dataoverdracht in het gehele complex.
  • Energiemanagement: Met de toepassing van een energiemanagementsysteem voldoen we niet alleen aan de eisen van Breeam, maar hebben we met een eigen dashboard ook inzichtelijk voor ons én voor DSV wat de verbruiken zijn, tot op kwartierniveau.

Disciplines

Voor iedere vraag een passende oplossing.