Nieuw energieneutraal kantoor voor Op het Veld, in samenwerking met Gilde Opleidingen.

2 februari 2024

Op het Veld is trots te kunnen aankondigen dat er plannen zijn voor de bouw van een nieuw, energieneutraal kantoorpand, in een unieke samenwerking met Gilde Opleidingen. Dit project vloeit voort uit een beslissing die drie jaar geleden werd genomen, onder het motto ‘Je kunt maar één keer de buren kopen’. Destijds werd overgegaan tot de aankoop van de locatie Blauwwater 7 t/m 9b. Na een periode van drie jaar, waarin het woonhuis op deze locatie verhuurd werd, is nu besloten dat het huis zal worden afgebroken om plaats te maken voor dit energieneutrale kantoor. Het doel van de nieuwbouw is niet om te verhuizen, maar om op termijn de bestaande capaciteit uit te breiden.

Dit project is niet slechts een uitbreiding van de fysieke ruimte; het symboliseert ook een stap voorwaarts naar een duurzamere toekomst. Het nieuwe kantoor zal volledig energieneutraal zijn, een kenmerk dat de toewijding van Op het Veld om impactvol te bijdragen aan verduurzaming onderstreept. Deze ambitie wordt verder versterkt door de samenwerking met Gilde Opleidingen, waarbij een team van studenten, die de opleiding Werkvoorbereider Installaties volgen, een cruciale rol zal spelen. Onder begeleiding van docent installatietechniek Daan Metsemakers, een voormalig collega, en in samenwerking met de W afdeling van Op het Veld, geleid door Eric Bloemen, zullen deze studenten verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van de W-installatie van het pand. Dit omvat systemen voor warmtepompen, ventilatie, koeling, verwarming en drinkwatervoorziening.

De planning is om het kantoorpand in 2024 te voltooien. Dit project biedt niet alleen een kans voor Op het Veld om zijn fysieke en operationele capaciteit uit te breiden, maar ook om bij te dragen aan de professionele ontwikkeling van toekomstige specialisten in installatietechniek. Door theorie en praktijk met elkaar te verbinden, wordt een waardevolle leerervaring geboden aan de studenten van Gilde Opleidingen, terwijl tegelijkertijd wordt gewerkt aan de realisatie van een toonaangevend energieneutraal kantoorpand.

Deel dit bericht