De kortste weg naar het beste resultaat. Al 100 jaar lang!

21 juni 2021

Op 21 juni 1921 schreef Jeu Op het Veld zich in bij de KvK als zelfstandig ondernemer. Daarna richtte hij de smederij en buurtwinkel op aan de Stationsstraat in Belfeld. Destijds zal hij niet hebben gedacht dat dit bedrijf 100 jaar later nog steeds zou bestaan.

Vandaag, op 21 juni 2021, hebben we die mijlpaal bereikt. Samen met onze 35 medewerkers vieren we ons 100-jarig jubileum!

Op het Veld bracht de stroom naar Belfeld

Jeu verdiende zijn brood met de smederij en later ook met de buurtwinkel, die jaren later werd opgericht. Dit is echter niet wat Op het Veld vandaag de dag nog doet. Toch werd toen de basis gelegd voor de organisatie die er nu staat: Jeu werkte mee aan de elektrificatie van Belfeld. Hij verzorgde de infrastructuur en zorgde ervoor dat huizen aangesloten werden aan het bovengrondse net.

Bekijk onze rijke historie >

Familiebedrijf

Sinds die tijd hebben we veel dingen gedaan. Van de smederij, de verkoop van verlichting en huishoudelijke artikelen tot de verkoop van fietsen en productie van boormachines. Uiteindelijk groeide Op het Veld uit in een elektrotechnisch installatiebedrijf. En dat zijn we nu nog steeds, alleen breder georiënteerd. Het huidige Op het Veld is een technisch installatiebedrijf, een totaalpartner, die zowel elektrotechnische als werktuigbouwkundige installaties realiseert.

De derde generatie, Gerard Op het Veld, staat sinds 1985 aan het roer. Marie-Louise Op het Veld werkt op de administratie. Math Op het Veld (oudste zoon van Sjraar) doet de financiën. En sinds september 2020 heeft de vierde generatie, Dion Op het Veld, zich ook aangesloten.

Wat doen we nu?

Van advies en budgettering, engineering en ontwerp tot de complete installatie: de hele uitvoer nemen we, samen met onze partners, op ons. Daarna volgt energiemanagement met 24/7 monitoring. Technische inspecties en onderhoud zijn belangrijk om de installaties in topconditie te houden, waardoor de gebruiker van het gebouw zich op zijn eigen business kan concentreren. Door betrokken te zijn in het voortraject ontzorgen we de eindklant én de hoofdaannemer op installatietechnisch gebied. Er is één aanspreekpunt voor alle technische disciplines. Zo realiseren we de beste synergie tussen de verschillende installaties.

De disciplines waar we ons dagelijks mee bezighouden zijn: ElektrotechniekWerktuigbouwkundeBeveiligingGebouwautomatiseringDuurzame energieEnergiemanagementTechnische inspecties en Service & onderhoud.

Duurzaam naar de toekomst

Ons bedrijfspand in Belfeld is 100% energieneutraal: geen gasaansluiting, het dak ligt vol met zonnepanelen en het binnenklimaat regelen we met warmtepompen. Hiermee spelen we in op één van de belangrijkste onderwerpen van deze tijd: duurzaamheid.

Dat installaties duurzaam moeten zijn is geen vraag, maar een must. Opdrachtgevers willen een duurzaamheidscertificaat en de complete bouwketen moet samenwerken om dit voor elkaar te krijgen. Voor alle gebouwgebonden technische installaties zorgen wij hiervoor, van advies en ontwerp tot uitvoer en nazorg. Dát is onze kracht.

Deel dit bericht