XXL Distributiecentrum voor DSV in Tholen  

Tholen – Na succesvolle projecten voor DSV in Venlo en s’Heerenberg loopt de bouw van het nieuwe distributiecentrum in Tholen bijna ten einde. Ruim één jaar is Op het Veld aan het werk geweest om, in opdracht van Unibouw, de volledige E-installatie van dit mega DC te installeren. Hierbij is Op het Veld betrokken geweest vanaf het bouwteam, tot tekentafel, tot uitvoering op locatie.

DSV Tholen

 

Het distributiecentrum bestaat uit 5 hallen van in totaal 92.000 m2, die één voor één opgeleverd en in gebruik genomen werden. Daarnaast heeft het distributiecentrum 2 kantoren van in totaal 2.700 m2. In dit project is 18.500 meter lichtlijn verwerkt, 250 werkplekken met voeding en data in het warehouse geïnstalleerd en een compleet gasvezelnetwerk gelegd. Daarnaast heeft Op het Veld o.a. het camerasysteem, de toegangscontrole, het Milestone softwaresysteem, de muziek/omroepinstallatie, de WiFi/Dect installatie, de Blusgas installatie in de serverruimte, het gebouwbeheersysteem, de inbraakinstallatie en de complete installatie vanaf middenspanning 20kV verzorgt. Daarbij is ook de bekabeling van een ADR ruimte van 4.320 m2 gerealiseerd.

 

Het distributiecentrum zal na oplevering gecertificeerd worden met BREEAM Very good, een certificaat dat de duurzaamheidprestatie van deze nieuwbouw bevestigd.