Aan de slag voor DSV. 

Nadat we vanuit een engineerings opdracht in het bouwteam een passende offerte hebben gemaakt gaan we met o.a. Unibouw uit Gemert een nieuw warehouse bouwen voor DSV in ’s-Heerenberg. De nieuwbouw bevat een distributiecentrum en kantoren.

DSV is een bekende van ons; vorig jaar hebben voor hun een warehouse met kantoren in Venlo gebouwd. Compleet aangevuld met hun “Designers Manual”, binnen de bouwtijd van de projectontwikkelaar. Deze samenwerking was zo goed bevallen dat DSV wederom voor ons heeft gekozen, maar nu als totaal contractor voor alle elektrotechnische installaties.

Zo gaan we naast de Elektrotechnische installatie, de inbraak, toegangscontrole, een camerasysteem, muziek/omroepinstallaties, intercom, de data en wifi netwerk en de regelinstallatie maken met KNX. Alle metingen en aansturingen om het gebouw te laten voldoen aan het Breeam “Very Good” certificaat. DSV overweegt zelfs om het gebouw dusdanig duurzaam te laten bouwen dat ze voor “Excelent” gaan.

Het warehouse wordt ruim 40.000 m2 met 29 loading docks. Verder een mezzanine vloer van circa 8.000 m2 waar een dubbele legborden stelling op gebouwd wordt. Het kantoor van 1.500 m2 bevat twee verdiepingen. Tevens zullen we zorg dragen voor ongeveer 5.000 m2 aan zonnepanelen.

Met Unibouw als kartrekker kunnen we een planning hanteren die ultra kort te noemen is. Het project zal dit jaar nog zo compleet opgeleverd worden, dat DSV direct aan de slag kan met hun business; en dát bedoelen wij en onze projectpartners met “turnkey-principe”.